SOAP-Week 11 tm 16 februari 2019

SOAPs zijn populair. Alleen al in Nederland bestaan er legio. Ook de eindmusical van het NKT, Koekoeksjong, gaat over deze fascinerende fantasie wereld.

Acteren in een SOAP vraagt andere vaardigheden dan ‘gewoon’ acteren. Het NKT wil alle kinderen daarvan iets meegeven. Komende week verzorgt Het Nationaal Theater gastlessen voor alle leerlingen van het NKT. Vrienden NKT heeft dit mogelijk gemaakt door alle kosten te dragen en hopen op een fantastische week.

NKT Leerlingen
NKT Leerlingen genieten van het optreden

Astrid Honing, directeur NKT verwoord het zo: “Ervaren (spelen), nadenken (filosoferen) en vormgeven (maken) staan centraal tijdens de SOAP-Week. Op deze manier geven we de leerlingen dus niet alleen een week vol vaardigheden cadeau, maar ook nog eens een verdieping voor het optreden in de eindmusical waar ze allemaal naar toe werken.

Het Nationale Theater is het grootste reizende toneelgezelschap van Nederland. Het kent een educatie-afdeling speciaal gericht op kinderen en jongeren. Door onze leerlingen te laten spelen, bouwen, schrijven en ontdekken stimuleren de docenten van Het Nationale Theater hen in het onderzoek naar zichzelf, de maatschappij en de wereld waarin ze functioneren. Want dat is het doel van cultuureducatie.”

In 2017 Heeft het RO-theater een week verzorgd, ook geschonken door de Vrienden aan het NKT. Het thema was toen Snorro, de Gemaskerde Held. Zowel de leerlingen als leraren hebben een leuk en leerzame week gehad.

RO-Theater Snorro
RO-Theater Snorro

Nog even dit

De NKT eindmusical 2019 Koekoeksjong gaat over een jongen die in een wereld van soap, tv en instant beroemdheid terecht komt. Het wordt in juni 2019 opgevoerd. Klik hier voor de exacte data.

‘De naam ‘SOAP-serie’ is afgeleid van het Amerikaanse ‘soap opera’. Deze uitzendingen werden in de jaren 30 voor het eerst op de radio, en vanaf de jaren 40 ook op televisie uitgezonden en werden daar gesponsord door wasmiddelfabrikanten die het luisteren of kijken geregeld voor hun reclames onderbraken.Inmiddels is het soapfenomeen zodanig gegroeid dat er televisiezenders zijn die niets anders uitzenden.’ Bron: Wikipedia